Bede Zsuzsa, vezető pszichológus, klinikai szakpszichológus

kicsikeStandovárné Bede Zsuzsanna klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus vagyok.

1983-ban nappali tagozaton végeztem el az ELTE pszichológia szakát. Dr. Lux Elvira és Dr. Buda Béla tanítványaként már 1984-ben szexuálpszichológusi oklevelet szereztem, majd 1987-ben klinikai szakpszichológusi szakvizsgát tettem. Magyar Szexológiai Társaság alapító tagja voltam. Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak. 2012-től a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének /MPÉE/ ellenőrzőbizottsági tagjaként tevékenykedem. A Szex és Párterápiás Egyesület elnökének választottak 2012 októberétől 2015-ig.

Dolgoztam a szakma sok területén: Országos Ideg-és Elmegyógyászati Intézet, SOTE Bőr-és Nemibeteg-gondozó Intézet, Újpalotai Családsegítő Központ, Zsámbéki Tanítóképző Főiskola, ELTE Tanárképző Főiskola.

Klinikusként szakvizsgám megszerzése óta folyamatosan magánrendelést is folytatok, melyben az általános pszichés zavarok mellett elsősorban a párkapcsolati és szexuális problémák kezelésével foglalkozom.

1994 óta folyamatosan fejlődő média-kapcsolatokkal rendelkezem: felvilágosító előadások , interjúk ismeretterjesztő írások különböző újságok hasábjain: Nők Lapja , NL Egészség, Patika Magazin, Pszichológia és Practicum. A rádió és televízió különböző csatornáira rendszeresen hívnak meg vendégnek és szaktanácsadónak egyaránt.

A 2001-ben alakult Bedestan Bt. cégünk keretében működő Pszichológiai és Szexológiai Magánrendelő vezető pszichológusaként dolgozom.

Budapesten, zuglói házunkban élek férjemmel. A három gyerekem közül egyik már diplomás pszichológus, a másik lányom fotográfus, a fiam zenész.