Oszkó Zsuzsanna, pszichológus, klinika szakpszichológus rezidens

zsuzsa

Oszkó Zsuzsanna vagyok, pszichológus, klinikai szakpszichológus rezidens. 2007-ben diplomáztam az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán, Pszichológia szakon; a Személyiségpszichológia és Tanácsadás szakirányon végeztem tanulmányaimat. Személyiségpszichológián belül személyiségünk dinamikájával kapcsolatos ismereteket és diagnosztizálását sajátítottam el (intelligencia mérése, projektív tesztek, viselkedéselemzés), a Tanácsadás szakirányon pedig életvezetési és párkapcsolati problémák megoldásával foglalkoztam (önértékelés, krízishelyzetek, konfliktuskezelés).

Itt a Magánrendelőben szexuál- és gyermekpszichológusként tevékenykedem.

Szakmai tudásomat több irányból is folyamatosan mélyítem: Szexuálpszichológiai tudásra Lux Elvira szexuálpszichológusnál folytatott szakmai képzés során tettem szert. A Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány „A női szexualitás elmélete Freudtól napjainkig” című szaktanfolyamot is elvégeztem.  Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület Család- és Párterápiás Képzésében bővítem ismeretemet, valamint a Pécsi Tudományegyetemen klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusnak képzem magam.

Elvégeztem a Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány keretein belül a Szondi-tanfolyamot, valamint az OS Hungary szervezésében több diagnosztikai továbbképzést (WISC, WAIS). Mindezekkel képesítést szereztem a felnőtt és gyermek személyiség diagnosztizálásában, feltérképezésében. A Vadaskert Alapítvány több képzésével a szorongásoldás (CBT) és a tanulástechnika területén tudok segítséget nyújtani. Egy évig a Szexlecke.hu weboldal szakértője is voltam.

Jelenleg fiatalok tanulási képességeit vizsgálom, beiskolázásukkal foglalkozom főállásban egy Szakértői Bizottságban (többek között intelligenciaszint felmérése, részképességzavarok, magatartásproblémák és szorongás).

Szexuálpszichológusként párkapcsolati és szexuális problémákkal foglalkozom, gyermekpszichológusként óvodás kortól fiatal felnőttkorig fordulhatnak hozzám megakadásokkal és válaszkereséssel az alábbi területeken: szorongás, teljesítményproblémák, viselkedési nehézségek, serdülőkori leválás, kapcsolatteremtés, tanulási problémák, szexuális érdeklődés, szerelem, szexuális felvilágosítás és tudás bővítés, családi dinamika problémái.