Standovár Róbert, cég ügyvezetője

apa (1)Standovár Róbert vagyok; pszichopedagógus, mediátor és énekművész. 1982-ben végeztem a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola Pszichopedagógia szakán, és pályámat alkoholisták, és drogos fiatalok gyógyításában való közreműködéssel kezdtem a Róbert Kórház (ma Nyírő Gyula Kórház) Addiktológiai Osztályán. Az ott eltöltött bő három év alatt sok pszichoterápiás módszert tanultam (nagycsoport, pszichodráma, autogén tréning, zeneterápia…). Az élet úgy hozta, hogy lehetőségem nyílt hivatásszerűen is hódolni legkedvesebb időtöltésemnek, az éneklésnek. Így 1985 óta főállásban a Magyar Nemzeti Énekkar tagja vagyok. Szakmai érdeklődésem persze nem múlt el nyom nélkül, úgyhogy másodállásban dolgoztam a XIII. kerületi Drogambulancián, és az Angyalföldi Ifjúsági Irodában is. Egy közel tíz éves –a szakmától távol töltött- időszakom után elvégeztem a Családi és Kisebbségi Mediációs Intézet 150 órás kiképző tréningjét, és azóta kiképzett mediátornak mondhatom magam. A közvetítéses konfliktuskezelés (mediáció) technikáinak ismerete nemcsak mások problémáinak megoldásában segített, hanem saját privát konfliktusaim, életszemléletem alakításában is nagyon hasznosnak bizonyult.

Ügyvivőként a Bedestan Bt-nek én vagyok a „stan” része. Vállalkozásunkat 2001-ben feleségemmel, Bede Zsuzsával (a Bt „Bede” része) hoztuk létre. A Bt. legfőbb tevékenysége a tanácsadás, terápia. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a közeli jövőben egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó ambulanciát hozzunk létre, amely a család, a párkapcsolatok bármilyen területén, szakaszában segítséget tud nyújtani azoknak, akik eljutottak odáig, hogy saját erőből nem sikerül megoldani problémáikat, konfliktusaikat.

Zuglói házunkban, három gyerekünkből most már csak kettő él velünk. Itt található a rendelő is, amit folyamatosan fejlesztünk, és egyre több tartalommal töltünk meg