Intim torna

Hogyan és hol tanulhatjuk meg az intim izmok /PC izom/ tornáját

Aki olvasta az archívumban a májusi cikket, /A Gésák titka: a szerelemizom/ annak nem ismeretlen e téma. Sokszor kérdeznek engem, hogy hogyan és hol lehet megtanulni az un. Kegel gyakorlatokat. Most örömmel közlök egy most induló tanfolyamot, amit egyben jó szívvel ajánlok is. Kedves ismerősöm, Sasvári Éva gyógytornász vezeti. A részletes programját /ami több, mint Kégel-gyakorlat/, itt olvashatják benne minden fontos tudnivalóval.

A gátizmok /gyógy/tornájáról…

Manapság igen sok nő küzd a köhögésre, tüsszentésre, futásra, ugrásra, emelésre vagy lépcsőn járáskor bekövetkező akaratlan vizeletcsepegés problémájával, a stressz-inkontinenciával. Ez a jelenség leggyakrabban szülés után, ill. a klimax korba kerülő nőknél okoz gondot, de előfordulhat bármely életkorban.
Az ok legtöbb esetben egyszerű: a medence alsó,belső részét elzáró, a hasüri szerveket alátámasztó gátizmok vagy medencefenékizmok gyengesége, melyek intim testrészünk izmait is képezik.
Ezen izomcsoportokat ugyanúgy folyamatosan edzeni kellene, mint testünk egyéb izmait, hiszen 25-30 éves kortól -főleg ülő életmód hatására- az izmok tömege, ereje , rugalmassága elkezd folyamatosan csökkenni. A rendszeres karbantartás hiánya kellemetlen, olykor fájó tünetket, egyre fogyó erőnlétet és rossz közérzetet teremt. Így van ez az intim izmainkra vonatkozóan is, melyek kezdődő elgyengülésének vitathatatlan és kellemetlen tünete a vizeletcsepegés, a fent említett “stressz”, azaz “terheléses” -erőteljes hasüri nyomást előidéző- helyzetekben. Minél előbb kezdünk el tornázni, annál gyorsabban és eredményesebben tudunk gátat vetni ezen tüneteknek, és elkerülhetjük a műtétet!

A keleti kutúrákban az intim izmok edzése anyáról lányára, nagymamáról unokára szálló “titkos tudomány” volt, és az ma is. Az izmok szülést megelőző edzetté, erőssé és rugalmassá tétele megóvja azokat a sérüléstől, beszakadástól a szülés során. Ezért feltétlenül hasznos megtanulni már fiatal korban, részben az említettek megőrzésére, részben örömtelibb, magasabb szintű szexuális élet megélésére a nő és párja számára.

Minden izomcsoportnak speciális edzés kell, mint a különböző sportágakban vagy fitness-ben. Így van ez a gátizmok esetében is!

Ezért feltétlenül ajánlom-” kor-no”, korhatár nélkül- minden nőnek a szexuális életének kiteljesítésére, megelőzésre, regenerálásra, már rendszeres tünetek esetén halogatás nélkül a panaszok megszüntetésére és a műtét elkerülésére a gátizmok /gyógy/ tornáját.

A GÁTIZMOK /gyógy/TORNÁJA TANFOLYAM
A vizeletvisszatartási zvarok közül a leggyakoribb, főként a szülésen átesett nők körében az un. stresszinkontinencia, amel köhögésre, tüsszentésre, nevetésre, futás ugrálás közben, nehéz tárgy emelésekor jelentkezhet,de gátizomtornával j+k kezelhető, egelőzhető. A stúdi+ban a Kegel-gyakorlatokra és a több évtizedes nemzetközi klinikai gyakorlatra alapozott intimtorna m+dszert tanítjuk, és 10 hét intenzív gyakorlással 285%-os hüvelyszoríto felődést eredményez. Az intim izmok megerősödésének lényeges velejároja egyben a szexuális élet minőségének jelentős javulása, az orgazuskészség fejlődése

TANFOLYAMOK kéthetente szombaton du. 14-18 ..4ora
GYAKORLOORáK kéthetente szombaton de. 9.30
Bejelentkezés szükséges, tel. 251-0925 és 20-958-0506
www.kornotorna
Helye: Kor-No Mozgásstúdió 1147 Bp. Lőcsei u. 43. /Bosnyák téri piacnál/

Tartalma: – a medence, a női intim testrészek felépítésének és működésének átfogó
ismertetése, a gátizmok meggyengülésének okai, következményei, erősítésének lehetőségei, tanácsadás, konzultáció
Ruhaviselet: kényelmes tréning, jogging, trikó, zokni.

SASVáRI Eva
gyogytornász, studio vezető

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.